Ingredience

2 lžíce olivového oleje
2 cibule
4 stroužky česneku
500 g mletého hovězího masa
800 g krájených rajčat v rajčatové šťávě
200 ml suchého bílého vína
1 špetka mleté skořice
sušené oregano
½ lilku
2 brambory (větší)
1 špetka soli
1 špetka pepře
Bešamelová omáčka
1 lžíce másla
250 g hladké mouky
½ l mléka
50 g parmazánu (nebo jiného tvrdého sýra)
1 špetka muškátového oříšku (nastrouhaného)

Postup přípravy

1

Na lžíci olivového oleje opečte vypocené plátky lilku.

2

Oloupanou bramboru předvařte vcelku. Pak ji nakrájejte na plátky silné 0,5–1 cm.

3

Plátky brambor dozlatova osmažte v olivovém oleji. V průběhu smažení je z obou stran velice jemně poprašte skořicí a posolte.

4

Na zbylém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.

5

Přidejte mleté maso, chvíli restujte a poté zalijte rajčaty a podlijte vínem.

6

Okořeňte oreganem, osolte a opepřte, případně mírně dolaďte přidáním cukru.

7

Na dno vymazaného pekáčku skládejte plátky brambor, lilku a vše zalijte rajčatovo-masovou směsí.

8

Nahoru patří bešamelová omáčka: Orestujte mouku na másle, zalijte ji mlékem, ochuťte muškátovým oříškem a chvíli povařte.

9

Pokrm posypte sýrem a zapékejte v troubě při 180 ˚C, dokud povrch nezpevní a nezezlátne.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3