Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Chcete na grilovačce pohostit návštěvu klasikou? Připravte šťavnatý dvojitý burger na grilu se zeleninovými hranolky!
TIP 2: Překvapit a ohromit je tak snadné. Třeba s netradičním bramborovým salátem s ananasem a rozinkami a jogurtovou zálivkou.
Oloupané brambory nakrájíme na hranolky a necháme chvíli odstát ve studené vodě.
Na rozpálený gril přidáme hranolky, které jsme předtím osušili od přebytečné vody.
Grilujeme cca 12 minut, během grilování je dvakrát otočíme.
Mezitím do křupava ogrilujeme i slaninu.
Hranolky vložíme do alobalu, posypeme nastrouhaným čedarem a slaninou, dobře zabalíme a grilujeme zhruba 5 minut tak, aby se sýr roztekl.
Na závěr hranolky posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.
Připravíme si guacamole. Rozpůlíme avokádo, vyndáme z něj pecku a lžící vydlabeme dužinu.
Dáme ji do misky a rozmačkáme ji vidličkou, aby vznikla kašička. Tu zalijeme šťávou z limetky.
Přidáme nadrobno nakrájené rajče a cibuli.
Na závěr přisypeme sůl, pepř a kajenskou papriku. Vše důkladně promícháme.
Tesco masové burgery grilujeme z každé strany 3–4 minuty. Minutu před koncem grilování na ně položíme plátek sýra, aby se roztekl.
Na umyté salátové listy nalijeme doprostřed kečup, přidáme maso se sýrem, plátky rajčete a navrch guacamole. Podáváme s čedarovými hranolky.
Věděli jste, že...?
Kromě guacamole si můžete na „nahý burger“ dát jakoukoli jinou omáčku. Co takhle vyzkoušet hořčičnou s medem?
Chcete to mít úplně bez příloh? Připravte si místo bramborových cuketové hranolky s parmazánem. Neuvěřitelná dobrota!
S dezertem na závěr nikdy neuděláte chybu. Třeba jogurtovou bublaninou s třešněmi určitě neurazíte nikoho.