Ořechová bábovka

Ingredience

200 g polohrubé mouky
130 g másla
190 ml mléka
120 g mletých vlašských ořechů
1 lžíce prášku do pečiva
3 vejce
máslo (na vymazání)
hladká mouka (na vysypání)

Postup přípravy

1

Nejprve si vyndáme máslo. Nakrájíme ho na plátky a necháme při pokojové teplotě změknout.

2

Mouku prosejeme s práškem do pečiva. Mléko lehce ohřejeme, aby bylo vlažné, ne horké.

3

Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky vyšleháme s máslem a cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý pevný sníh.

4

Mouku smícháme s mlékem, žloutkovou pěnou a oříšky. Nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh.

5

Formu na bábovku pečlivě vymažeme máslem a vysypeme moukou, aby nám šla dobře vyklopit. Do formy nalijeme těsto.

6

Troubu předehřejeme na 180 °C. Do vyhřáté trouby dáme péct bábovku na 45 minut.

7

Po 45 minutách zkontrolujeme, zda je bábovka hotová. Vezmeme špejli, zapíchneme ji do bábovky a pokud nám na ni nezůstane těsto, můžeme bábovku vyndat.

8

Bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3