Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejprve si vyndáme máslo. Nakrájíme ho na plátky a necháme při pokojové teplotě změknout.
Mouku prosejeme s práškem do pečiva. Mléko lehce ohřejeme, aby bylo vlažné, ne horké.
Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky vyšleháme s máslem a cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý pevný sníh.
Mouku smícháme s mlékem, žloutkovou pěnou a oříšky. Nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh.
Formu na bábovku pečlivě vymažeme máslem a vysypeme moukou, aby nám šla dobře vyklopit. Do formy nalijeme těsto.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Do vyhřáté trouby dáme péct bábovku na 45 minut.
Po 45 minutách zkontrolujeme, zda je bábovka hotová. Vezmeme špejli, zapíchneme ji do bábovky a pokud nám na ni nezůstane těsto, můžeme bábovku vyndat.
Bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.