Ořechové košíčky bez lepku

Ingredience

Těsto
400 g bezlepkové mouky (bílé)
200 g másla
100 g krupicového cukru
½ sáčku prášku do pečiva
Náplň
500 ml mléka (Bio)
200 g piškotu bez lepku
100 g moučkového cukru
150 g mletých vlašských ořechů
1 polévková lžíce rumu
2 polévkové lžíce rybízové marmelády (z černého rybízu)
Na ozdobení
hořká čokoláda (vysokoprocentní)
lískové ořechy (nasekané)

Postup přípravy

1

Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké nelepivé těsto, které vtlačíme do formiček na košíčky. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 170 °C 10 – 12 minut.

2

Mezitím si do kastrůlku připravíme všechny suroviny na náplň a na mírném ohni povaříme, dokud nevznikne tuhá hmota.

3

Vychladlé košíčky potom plníme touto hmotou a nakonec zdobíme hořkou čokoládou a nasekanými lískovými ořechy.

4

Košíčky necháme ztuhnout v lednici alespoň 2 hodiny.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3