Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tip: Kdo nechce mít beránka s čokoládovou polevou, může zvolit sněhobílou variantu z vyšlehaných bílků a cukru v páře. Pro ovčí vlnu pak použijeme zdobičku na dorty. Výsledek už posuďte na obrázku.
Do utřeného másla přidáváme žloutky jeden po druhém, cukr, citronovou kůru, skořici, hřebíček. Třeme v míse 25 minut. Do směsi zamícháme strouhanou čokoládu a zároveň se sněhem z bílků lehce zamícháme ořechy či mandle a strouhanku zalitou lžící rumu.
Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme moukou, naplníme těstem a pečeme 1 hodinu.
Po vychladnutí formu vyklopíme, polijeme polevou a dozdobíme dle našeho vkusu.
Poleva: Cukr povaříme s vodou na silnou nitku, načež horký cukr naléváme za stálého míchání do změklé čokolády a másla. Umíchanou ještě horkou polevou poléváme.