Recepty Dezerty Pečené Ořechový velikonoční beránek

Ingredience

14 dkg krupicového cukru
14 dkg čokolády
14 dkg mletých vlašských ořechů (nebo mandlí)
7 dkg strouhanky
6 vajec (ze 6 bílků sníh)
1 citron (jen nastrouhaná kůra)
1 lžíce rumu
hladká mouka (na vysypání formy)
2 dkg másla (na vymazání formy)
mletá skořice (na špičku nože)
mletý hřebíček (na špičku nože)
Na polevu
15 dkg krystalového cukru
180 ml vody
9 dkg čokolády
½ dkg másla

Popis

Tip: Kdo nechce mít beránka s čokoládovou polevou, může zvolit sněhobílou variantu z vyšlehaných bílků a cukru v páře. Pro ovčí vlnu pak použijeme zdobičku na dorty. Výsledek už posuďte na obrázku.

Postup přípravy

1

Do utřeného másla přidáváme žloutky jeden po druhém, cukr, citronovou kůru, skořici, hřebíček. Třeme v míse 25 minut. Do směsi zamícháme strouhanou čokoládu a zároveň se sněhem z bílků lehce zamícháme ořechy či mandle a strouhanku zalitou lžící rumu.

2

Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme moukou, naplníme těstem a pečeme 1 hodinu.

3

Po vychladnutí formu vyklopíme, polijeme polevou a dozdobíme dle našeho vkusu.

4

Poleva: Cukr povaříme s vodou na silnou nitku, načež horký cukr naléváme za stálého míchání do změklé čokolády a másla. Umíchanou ještě horkou polevou poléváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3