Recepty Dezerty Ovocný košíček

Ingredience

Korpus
7 dkg moučkového cukru
14 dkg másla (tuku)
21 dkg hladké mouky
1 vejce
1 citron (nastrouhaná kůra)
Krém
12 dkg másla
25 dkg mascarpone
10 dkg moučkového cukru

Postup přípravy

1

Suroviny zpracujeme v hladké těsto a necháme v klidu odležet.

2

Těstem naplníme formičky košíčků. Dno propícháme vidličkou a pečeme při teplotě 180 stupňů do růžova, asi 10 min.

3

Máslo pokojové teploty vyšleháme s cukrem do pěny, přidáváme mascarpone.

4

Krém stříkáme řezanou trubičkou do košíčku.

5

Na krém poklademe ovoce, necháme ztuhnout.

6

Po ztuhnutí potřeme ovoce rozpuštěnou želatinou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3