Recepty Hlavní jídla S masem Panenka v pistáciové krustě s fazolkami

Ingredience

700 g vepřové panenky
1 lžička citronu
100 g pistácií (nesolených)
2 lžíce tymiánu
2 lžíce čerstvé petrželky (nasekané)
olivový olej
sůl
mletý černý pepř
Fazolový salát
400 g bílých fazolí ve slaném nálevu (1 plechovka)
2 rajčata
4 lžíce čerstvé bazalky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička vinného octa
1 lžička vody
8 ks zeleného chřestu
1 špetka soli
1 špetka pepře

Postup přípravy

1

Maso očistíme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem.

2

Pistáciové oříšky rozdrtíme a smícháme s tymiánem, citronovou kůrou a petrželkou. Ve směsi obalíme vepřovou panenku a ještě ji do masa vtlačíme, aby neopadala.

3

Předehřejeme troubu na 180 °C. Připravíme si zapékací misku s trochou olivového oleje. Naskládáme do ní maso a ještě ho pokapeme olivovým olejem. Do vyhřáté trouby dáme maso péct na 40 minut.

4

Mezitím si připravíme fazolový salát. Fazole zbavíme nálevu a rajčata opláchneme vodou a necháme je okapat.

5

Rajčata rozpůlíme a vyjmeme vodnatý střed. Dužinu nakrájíme na drobno a smícháme s fazolemi.

6

Bazalku nakrájíme na drobno a přidáme do salátu. V misce smícháme olivový olej, ocet, vodu, sůl a pepř. Zálivku smícháme s rajčaty a fazolemi.

7

Chřest svážeme kuchyňskou nití a uvaříme ve vroucí osolené vodě. Chřest vaříme na stojato, špičky by neměly být ponořeny ve vodě. Vaříme 5 minut.

8

Hotovou panenku nakrájíme a podáváme s fazolovým salátem a chřestem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3