Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Papriky plněné rýží

Ingredience

4 žluté papriky
4 čerstvé červené papriky
120 g rýže
120 g mozzarelly
200 ml zeleninového bujónu
200 g mletého vepřového masa
1 hrst čerstvé petrželky (na jemno nasekané)
1 cibule
100 g eidamu (strouhaného)
1 vejce
40 ml rajčatové šťávy
slunečnicový olej
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Rýží důkladně propláchneme a dáme ji vařit do osolené vody. Vaříme do měkka, asi 20 minut.

2

Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, vmícháme mleté maso a důkladně ho rozdělíme vařečkou. Smažíme dozlatova.

3

Mozzarellu nakrájíme na drobno a společně s petrželkou, vajíčkem a masovou směsí vše vmícháme do rýže. Důkladně promícháme, aby se rýže dobře ochutila.

4

Papriky opláchneme, odřízneme vršky a naplníme je ochucenou rýží, na rýží nasypeme strouhaný sýr a papriky přiklopíme odříznutým vrškem.

5

Připravíme si zapékací misku a naskládáme do ní papriky. Troubu předehřejeme na 180 °C. Papriky podlijeme vývarem, zakryjeme je alobalem, aby se dobře propekly a dáme je péct do trouby. Pečeme asi 40 minut.

6

Deset minut před koncem pečení odstraníme alobal, nalijeme do vývaru smetanu, přidáme rajčatovou šťávu, osolíme a opepříme. Papriky pečeme ještě 10 minut dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3