Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Pečené bylinkové brambory s jogurtem

Ingredience

500 g brambor (typu B)
100 g čerstvého sýra
200 ml bílého smetanového jogurtu
čerstvá bazalka
pažitka
čerstvý rozmarýn
2 lžíce extra panenského olivového oleje
sůl
mletý černý pepř

Popis

Tip: Do dipu můžete přidat i propasírovaný česnek.

Postup přípravy

1

Brambory omyjte, osušte a na více místech propíchejte vidličkou.

2

Zabalte je do alobalu a pečte při 200 °C do změknutí, asi 30 minut. Občas je obraťte.

3

Čerstvý sýr rozdrobte do krémového jogurtu.

4

Přidejte nasekanou bazalku, pažitku, rozmarýn a promíchejte.

5

Dochuťte solí, pepřem a olivovým olejem.

6

Brambory podávejte s bylinkovo-jogurtovým dipem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3