Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Aby mělo kuře dokonalou kůrčičku, zapneme na posledních 15 minut funkci gril.
TIP 2: Máte-li rádi pikantnější, použijte namísto mleté sladké papriky pálivou.
TIP 3: Pokud nemáte cherry rajčátka, použijte klasická velká, která nakrájejte na poloviny nebo menší kousky.
Kuře vyndáme z lednice včas, aby získalo pokojovou teplotu. Důkladně ho očistíme, opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Tento krok doporučujeme nepodcenit, protože nám pomůže získat pěkně křupavou kůrčičku.
Do dutiny kuřete vložíme dvě lžíce másla, na drobno nasekané bylinky a 5 oloupaných a nožem rozmačkaných stroužků česneku.
V malé misce necháme rozpustit zbylé máslo, ochutíme ho sladkou paprikou a solí. Kuře touto máslovou směsí důkladně pomažeme.
Předehřejeme si troubu na 200 °C. Kuře vložíme na pekáč a podlijeme jej trochou vývaru.
Stehna stáhneme k sobě a svážeme je provázkem. Takto získáme pěkný tvar kuřete a maso zůstane krásně šťavnaté.
Kuře dáme péct do trouby na 50 minut. Během pečení jej potíráme výpekem, který se nám pod ním tvoří. Podle potřeby podléváme vývarem. Každých 25 minut, tedy celkem dvakrát, je potřeba kuře obrátit.
Ke kuřeti patří česnek, který mu dodá jedinečnou vůni. Pečený česnek je zároveň výborný jako příloha k masu. Proto po padesáti minutách pečení rozpůlíme paličky česneku a společně s očištěnými rajčaty je potřeme výpekem. Přidáme ke kuřeti a vše pečeme ještě přibližně 15 minut již bez poklice.