Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nádivku můžete péct i uvnitř kuřete. V takovém případě do kuřete nevkládejte bylinky, ale rozmixujte je do másla, kterým kuře potřete.
Předehřejte troubu na 190 °C, kuře omyjte a osušte.
Kuře zvenku i zevnitř osolte a opepřete, posypte uzenou paprikou.
Pod kůži na prsa zatlačte 50 g másla. Zbylé máslo rozetřete po kůži.
Dovnitř vložte oloupané a trochu namáčklé stroužky česneku, šalvěj a tymián. Poté svažte nohy tak, aby z kuřete bylinky nevypadly.
Kuře položte na pekáč prsy dolů, podlijte asi 1 cm vody a pečte asi hodinu přiklopené. Pokud je potřeba, během pečení podlévejte vodou.
Po hodině otočte kuře prsy nahoru, odklopte a nechte ještě 20–30 min dopéct.
Vyzkoušejte, že je kuře hotové (lehce řízněte do stehna), a poté jej vyndejte z trouby.
Před porcováním nechte kuře 10 min odstát. Z pekáče slijte šťávu, a pokud je třeba, zredukujte ji na sporáku.
Na nádivku nakrájejte rohlíky na kousky a v míse je zalijte teplým mlékem a vývarem. Nechte pár minut odstát.
K rohlíkům vmíchejte žloutky, rozpuštěné máslo, nasekanou petržel, uzené maso nakrájené na kousky a hrášek.
Vše osolte, opepřete a přidejte nastrouhaný muškátový oříšek.
Do nádivky vmíchejte pevně vyšlehaný sníh z bílků a poté vše navrstvěte do pekáčku vymazaného máslem. Pečte v troubě společně s kuřetem dozlatova.