Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Pečený chřest s holandskou omáčkou

Ingredience

zelený chřest
3 lžíce másla (přepuštěného)
3 vejce (jen žloutky)
1 citron (šťáva z půlky)
hrubá sůl (mořská)
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Chřest rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. V misce smícháme lžíci přepuštěného másla se solí a pepřem a touto směsí chřest potřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 10 minut.

2

Mezitím si připravíme holandskou omáčku. Nad párou ušleháme žloutky. Vznikne nám nadýchaná pěna, do které pomalu zašleháváme přepuštěné máslo, až získáme hladký krém. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

3

Takto připravenou omáčkou přelijeme pečený chřest a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3