Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Ozdobit můžeme bazalkou či koriandrem.
Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a najemno nakrájenou cibuli a česnek opečeme dozlatova. Poté přidáme čočku, kterou zalijeme zeleninovým vývarem, přihodíme špetku skořice, podusíme zhruba na 10 minut a směs si odložíme.
Na jinou pánev dáme olej a naběračku zeleninového vývaru doplníme o tymián a libeček a pomalu zahříváme. Lilek si podélně nakrájíme na tenké plátky a na pánvi ho pak opečeme z každé strany, poté osolíme, necháme okapat a vychladnout stranou.
Do čočkové směsi přidáme nadrobno nakrájené olivy a nastrouhaný balkánský sýr, směs pak podle chuti ještě opepříme a můžeme i dosolit, ale sýr i olivy jsou samy o sobě již dost slané.
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Plátky lilku společně s čočkovou směsí dáme do zapékací mísy, přidáme rajčatovou šťávu a necháme na 15-20 minut zapéct.