Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Troubu předehřejeme na 140 °C. V malé misce smícháme olivový olej, sůl, semínka fenyklu, kmín, med a kajenský pepř. Vepřové maso položíme na čistou pracovní desku a osušíme ho papírovou utěrkou. Natřeme ho medovou směsí, hlavně kůži.
Cibuli, fenykl a petržel očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Naskládáme je na pekáč. Na směs položíme vepřové maso tukem nahoru. Vše podlijeme vývarem. Přikryjeme alobalem a restujeme 2 hodiny (dokud není vepřové maso jemňoučké).
Po dvou hodinách zvýšíme teplotu na 230 °C. Pekáč vyndáme, alobal odstraníme, přidáme jablka a hrušky nakrájené na čtvrtky. Posypeme je třtinovým cukrem. Pečeme ještě 30 minut nebo do té doby, až je kůže na mase křupavá. Potom vyndáme pekáč z trouby, přikryjeme ho alobalem a necháme maso ještě 15 minut odpočinout.
Připravíme si přílohu. Umytou a rozpůlenou růžičkovou kapustu dáme na plech s okrajem, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí a pepřem a jemně promícháme, dokud nebude dobře obalená olejem. Pečeme na 200 °C, až změkne a zhnědne (asi 30 za minut). Kapustu průběžně promícháváme. Vytáhneme ji z trouby, pokapeme balzamikem a dáme na talíř. Navrch nadrobíme fetu a přidáme semínka granátového jablka.
Vepřové maso vykostíme, nakrájíme ho na silnější plátky a servírujeme se zeleninou, s hruškami, jablky a růžičkovou kapustou.