Recepty Hlavní jídla S masem Pekingská kachna se švestkovou omáčkou

Ingredience

1 celá kachna
3 lžíce třtinového cukru
Omáčka:
10 švestek
5 lžic třtinového cukru
3 lžíce sójové omáčky
½ lžičky drceného chilli
1 pomeranč (nastrouhaná kůra z půlky)

Postup přípravy

1

Do většího hrnce dáme vařit vodu. Když vře, položíme do ní na 5 minut kachnu a hned ji zase vyndáme.

2

V 200 ml vody rozpustíme cukr. Roztokem potřeme kachnu a necháme ji přes noc schnout.

3

Troubu předehřejeme na 200 °C. Kachnu 50 minut pečeme, poté snížíme teplotu na 180 °C, kachnu obrátíme a pečeme dalších 50 minut.

4

V kastrůlku necháme zkaramelizovat rozpůlené švestky. Přidáme cukr, chilli, sójovou omáčku a kůru z půlky pomeranče. Můžeme zalít trochou vody a necháme vařit, dokud se nám švestky nebudou rozpadat. Nakonec můžeme ještě dochutit solí či citronovou šťávou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3