Recepty Hlavní jídla S masem Penne s kuřecím masem

Ingredience

250 g semolinových penne
2 kuřecí stehna
2 lžíce másla
1 hrst sušených hub
180 ml smetany ke šlehání
75 g strouhaného parmazánu
1 hrst petrželky
mletý černý pepř
sůl

Vychutnejte si skvělé těstoviny s kuřecím masem a lahodnou sýrovou omáčkou.

Popis

„Těstovinová jídla se smetanovou omáčkou jsou velmi oblíbená pro svou rychlou a nenáročnou přípravu - zvládne je každý včetně nezkušených kuchařů. Vhledem k použitým surovinám bude výsledný pokrm velmi vydatný, vhodný ke konzumaci v zimním období, kdy zasytí a prohřeje. Lépe se hodí na oběd, na večeři by jídlo mohlo být již příliš těžké a narušit spánek, zvláště pokud byvy večeře byla nedlouho před ulehnutím do postele,“ míní nutriční expertka Zuzana Pavelková Šafářová.

Postup přípravy

1

Uvaříme těstoviny podle návodu.

2

Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Namočíme houby do vody.

3

Kuřecí maso restujeme asi 10 minut. Poté si ho dáme stranou.

4

Scedíme vodu z hub a smažíme je asi 5 minut.

5

Do pánve dáme maso, nastrouhaný sýr, zalijeme vodou z těstovin a přidáme smetanu.

6

Povaříme a poté přidáme těstoviny. Pořádně promícháme. Tip: Podávejte posypané petrželí a strouhaným sýrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3