Perníčky s černobílým zdobením

Ingredience

100 g másla (+ na vymaštění plechu)
500 g hladké mouky
2 lžíce medu
1 lžíce kakaa
1 lžíce perníkového koření
2 vejce
250 g moučkového cukru
½ lžičky jedlé sody
Bílková poleva
1 vejce (bílek)
140 g moučkového cukru
½ lžičky citronové šťávy
1 lžička solamylu
Čokoládová poleva
80 g čokolády na vaření
4 lžíce vody
150 g moučkového cukru

Postup přípravy

1

Smícháme si máslo, mouku, med, kakao, jedlou sodu, perníkové koření, vejce a moučkový cukr a vypracujeme hladké těsto. To necháme do druhého dne odpočinout v lednici.

2

Těsto si vyválíme a vykrájíme pomocí formiček rozličné tvary, které vkládáme na vymaštěný plech. Perníčky dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C na 10 minut.

3

Na bílkovou polevu si alespoň dvakrát prosejeme moučkový cukr, aby se nám netvořily hrudky. Cukr zašleháme k bílku, přidáme citronovou šťávu a nakonec i solamyl. Umícháme hladkou polevu.

4

Na čokoládovou polevu si svaříme vodu s cukrem v sirup. Přidáme nastrouhanou čokoládu a mícháme, dokud se nám zcela nerozpustí.

5

Perníčky po vychladnutí zdobíme bílkovou i čokoládovou polevou dle své vlastní fantazie.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3