Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Smícháme si máslo, mouku, med, kakao, jedlou sodu, perníkové koření, vejce a moučkový cukr a vypracujeme hladké těsto. To necháme do druhého dne odpočinout v lednici.
Těsto si vyválíme a vykrájíme pomocí formiček rozličné tvary, které vkládáme na vymaštěný plech. Perníčky dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C na 10 minut.
Na bílkovou polevu si alespoň dvakrát prosejeme moučkový cukr, aby se nám netvořily hrudky. Cukr zašleháme k bílku, přidáme citronovou šťávu a nakonec i solamyl. Umícháme hladkou polevu.
Na čokoládovou polevu si svaříme vodu s cukrem v sirup. Přidáme nastrouhanou čokoládu a mícháme, dokud se nám zcela nerozpustí.
Perníčky po vychladnutí zdobíme bílkovou i čokoládovou polevou dle své vlastní fantazie.