Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Zpříjemněte si poslední horké dny s touto sladko-pikantní delikatesou.
Omyjeme ovoce, bobule vína otrháme a z rozčtvrcených hrušek a jadřinců zbavených hrušek nakrájíme menší kousky.
Hrušky i rozpůlené hrozny dáme do kastrolu, přidáme koření i chilli papričky (ty nekrájíme), podlijeme trochou vodou a dusíme pod poklicí, dokud se neuvolní šťáva a ovoce nezměkne.
Uvařenou směs přefiltrujeme a odměříme objem šťávy. Do odměřené šťávy přidáme ocet, přivedeme k varu a přidáme želírovací cukr (na 1 l šťávy 0,5 kg cukru). Vaříme asi 5 minut, dokud směs nezhoustne.
Horký rosol nalijeme do menších zavařovacích sklenic (uvedené množství nám stačí na čtyři 250 ml zavařovačky), zavíčkujeme a otočíme na 10 minut dnem vzhůru.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.