Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejprve si nachystáme květák. Troubu předehřejeme na 200 °C. Květák nakrájíme na malé růžičky, smícháme je s olejem, solí a mletým pepřem. Plech vyložíme pečicím papírem. Naskládáme na něj květák a pečeme 20–25 minut, případně do té doby, než budou květákové růžičky zlaté s křupavými okraji.
Mezitím si připravíme Buffalo omáčku. Smícháme máslo, chilli omáčku a mletý česnek. Omáčku promícháme s upečeným květákem a ten si odložíme stranou.
Avokádo očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Listy ledového salátu umyjeme a osušíme.
Připravíme si pálivou omáčku. Do mixéru vložíme rajčatovou pastu, jablečný ocet, hnědý cukr, chilli papričky, oloupaný česnek a citrónovou šťávu. Vše najemno rozmixujeme.
Na každý list salátu položíme plátky avokáda a květák, posypeme ho jarní cibulkou, koriandrem a pažitkou. Podáváme s pálivou omáčkou.