Recepty Hlavní jídla Pikantní květákové salátové wrapy

Ingredience

Buffalo omáčka:
2 lžíce másla (rozpuštěného)
60 ml chilli omáčky
½ lžičky sušeného česneku (mletého)
Květák:
1 květák
1 lžíce olivového oleje
1 špetka soli
1 špetka pepře
Ostatní:
1 hlávka ledového salátu
2 avokáda
1 jarní cibule
3 lžíce čerstvého koriandru (nasekaného)
3 lžíce čerstvé pažitky (nasekané)
Pálivá omáčka:
3 lžíce rajčatového pyré (rajčatové pasty)
2 lžíce jablečného octa
3 lžíce hnědého cukru
2 chilli papričky (červené chilli papričky – zbavené semínek a nakrájené nahrubo)
2 stroužky česneku
1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

1

Nejprve si nachystáme květák. Troubu předehřejeme na 200 °C. Květák nakrájíme na malé růžičky, smícháme je s olejem, solí a mletým pepřem. Plech vyložíme pečicím papírem. Naskládáme na něj květák a pečeme 20–25 minut, případně do té doby, než budou květákové růžičky zlaté s křupavými okraji.

2

Mezitím si připravíme Buffalo omáčku. Smícháme máslo, chilli omáčku a mletý česnek. Omáčku promícháme s upečeným květákem a ten si odložíme stranou.

3

Avokádo očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Listy ledového salátu umyjeme a osušíme.

4

Připravíme si pálivou omáčku. Do mixéru vložíme rajčatovou pastu, jablečný ocet, hnědý cukr, chilli papričky, oloupaný česnek a citrónovou šťávu. Vše najemno rozmixujeme.

5

Na každý list salátu položíme plátky avokáda a květák, posypeme ho jarní cibulkou, koriandrem a pažitkou. Podáváme s pálivou omáčkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3