Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Pokud máte více času, připravte si bílkovou polevu a na závěr jí koláčky dozdobte!
Do ohřátého mléka přisypeme cukr a droždí. Pořádně rozmícháme a necháme vzejít klásek. Kváskem zalijeme máslo, žloutky, sůl, mléko a mouku. Vypracujeme těsto, které necháme 45 minut vykynout.
Jablka oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Dáme je do hrnce a zalijeme vodou. Dusíme do změknutí. Na úplný závěr přidáme med, vanilkový cukr, skořici a šťávu z půlky citronu. Náplň necháme vychladnout.
Z těsta oddělíme polovinu a z té vyválíme dva válečky. Ty zapleteme. Z druhé poloviny uděláme tenké placky. Ty obtočíme válečky a vnitřek naplníme zchladlou náplní.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 25 minut.