Recepty Hlavní jídla S masem Plněné papriky po mexicku

Ingredience

500 g mletého hovězího masa
hrnku cibule (nakrájené)
hrnku celeru
chilli papričky (sušené, dle chuti)
1 lžíce chilli pasty (zelené)
hrnky salsa omáčky
3 hrnky rýže (uvařené)
6 čerstvých červených paprik (velkých masitých, zelených nebo žlutých)
¼ hrnku vody
1 hrnek mexického bílého sýru (nebo cheddaru)
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

1

Nejdříve předehřejte troubu na 180°C. Ve velké pánvi restujte mleté hovězí maso společně s cibulí a celerem na středně vysokém ohni přibližně 5 – 7 minut.

2

Poté do této masové směsi přimíchejte koření, zelené chilli, jeden hrnek salsy a rýži.

3

Očistěte čerstvé papriky a naplňte je masovou směsí. Následně papriky vyskládejte na plech a podlijte je vodou.

4

Papriky přikryjte například alobalem a pečte přibližně 45 – 50 minut. Chvíli před koncem papriky odkryjte a přidejte na ně zbytek salsy a mexický sýr. Pečte ještě tak 2 – 3 minuty, dokud se sýr nerozteče.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4