Poctivá francouzská cibulová polévka

Ingredience

600 g žluté cibule
80 g másla
100 ml suchého bílého vína
1 lžíce hladké mouky
1.3 l zeleninového bujónu
1 bobkový list
½ lžičky tymiánu
½ lžičky sušeného rozmarýnu

Popis

TIP : Velmi dobře bude polévka chutnat s plátky opražené bagety posypané strouhaným sýrem.

Postup přípravy

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, která ještě rozpůlíme. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli osmažíme. Smažíme ji na nízkou teplotu, pozvolna až 40 minut, aby získala pěknou zlato-hnědou barvu.

2

Po 40 minutách smažení cibuli podlijeme vínem, které necháme vyvařit. Základ polévky zaprášíme moukou a dobře promícháme. Jen lehce mouku osmažíme a zalijeme trochou vývaru. Dobře rozmícháme a přilijeme zbytek vývaru.

3

Polévku ochutíme bobkovým listem, tymiánem a rozmarýnem. Vaříme pozvolna 30 minut. Hotovou polévku osolíme, opepříme a zbavíme se bobkového listu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3