Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Poctivá cibulová polévka jako od babičky vyžaduje trpělivost při vaření, aby získala dokonalou chuť. Nesmí chybět ani víno.
TIP : Velmi dobře bude polévka chutnat s plátky opražené bagety posypané strouhaným sýrem.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, která ještě rozpůlíme. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli osmažíme. Smažíme ji na nízkou teplotu, pozvolna až 40 minut, aby získala pěknou zlato-hnědou barvu.
Po 40 minutách smažení cibuli podlijeme vínem, které necháme vyvařit. Základ polévky zaprášíme moukou a dobře promícháme. Jen lehce mouku osmažíme a zalijeme trochou vývaru. Dobře rozmícháme a přilijeme zbytek vývaru.
Polévku ochutíme bobkovým listem, tymiánem a rozmarýnem. Vaříme pozvolna 30 minut. Hotovou polévku osolíme, opepříme a zbavíme se bobkového listu.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.