Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Recepty Dezerty Pečené Podzimní roláda zdobená kompotovanými hruškami

Ingredience

Na piškotové těsto
150 g polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
5 vajec
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce slunečnicového oleje
Na vanilkový krém
1 balení vanilkového pudingu
350 ml mléka
2 lžíce moučkového cukru
130 g másla
Na ozdobu
kompotované hrušky

Popis

TIP: Šťávu z kompotu rozhodně nevylévejte a použijte ji na ochucení rolády.

Postup přípravy

1

Začneme s přípravou piškotového těsta. Oddělíme žlutky od bílků. Z bílků vyšleháme pevný tuhý sníh. Do hotového sněhu zašleháme moučkový cukr.

2

Mouku prosejeme, smícháme s olejem, práškem do pečiva a žloutky, nakonec opatrně vmícháme sníh.

3

Na připravený plech s pečicím papírem nalijeme těsto, rovnoměrně ho rozetřeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 25 minut.

4

Hotovou a ještě teplou roládu hned srolujeme i s pečicím papírem a necháme ji vychladnout.

5

Na přípravu vanilkové náplně si nachystáme menší hrnec. Z uvedeného množství mléka odlijeme asi jednu třetinu, vsypeme do něj puding a metličkou rozmícháme.

6

Zbylé mléko ohřejeme v hrnci a nalijeme do něj připravenou směs. Osladíme cukrem a vaříme, dokud puding nezhoustne. Puding necháme vychladnout.

7

Máslo přidáme do pudingu a vyšleháme v jemný krém. Vychladlou roládu rozmotáme, potřeme vanilkovým krémem a smotáme.

8

Aby roláda vypadala ještě lépe, poklademe na ni plátky nakrájené hrušky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 2

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4