Recepty Dezerty Pečené Podzimní roláda zdobená kompotovanými hruškami

Ingredience

Na piškotové těsto
150 g polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
5 vajec
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce slunečnicového oleje
Na vanilkový krém
1 balení vanilkového pudingu
350 ml mléka
2 lžíce moučkového cukru
130 g másla
Na ozdobu
kompotované hrušky

Popis

TIP: Šťávu z kompotu rozhodně nevylévejte a použijte ji na ochucení rolády.

Postup přípravy

1

Začneme s přípravou piškotového těsta. Oddělíme žlutky od bílků. Z bílků vyšleháme pevný tuhý sníh. Do hotového sněhu zašleháme moučkový cukr.

2

Mouku prosejeme, smícháme s olejem, práškem do pečiva a žloutky, nakonec opatrně vmícháme sníh.

3

Na připravený plech s pečicím papírem nalijeme těsto, rovnoměrně ho rozetřeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 25 minut.

4

Hotovou a ještě teplou roládu hned srolujeme i s pečicím papírem a necháme ji vychladnout.

5

Na přípravu vanilkové náplně si nachystáme menší hrnec. Z uvedeného množství mléka odlijeme asi jednu třetinu, vsypeme do něj puding a metličkou rozmícháme.

6

Zbylé mléko ohřejeme v hrnci a nalijeme do něj připravenou směs. Osladíme cukrem a vaříme, dokud puding nezhoustne. Puding necháme vychladnout.

7

Máslo přidáme do pudingu a vyšleháme v jemný krém. Vychladlou roládu rozmotáme, potřeme vanilkovým krémem a smotáme.

8

Aby roláda vypadala ještě lépe, poklademe na ni plátky nakrájené hrušky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3