Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Šťávu z kompotu rozhodně nevylévejte a použijte ji na ochucení rolády.
Začneme s přípravou piškotového těsta. Oddělíme žlutky od bílků. Z bílků vyšleháme pevný tuhý sníh. Do hotového sněhu zašleháme moučkový cukr.
Mouku prosejeme, smícháme s olejem, práškem do pečiva a žloutky, nakonec opatrně vmícháme sníh.
Na připravený plech s pečicím papírem nalijeme těsto, rovnoměrně ho rozetřeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 25 minut.
Hotovou a ještě teplou roládu hned srolujeme i s pečicím papírem a necháme ji vychladnout.
Na přípravu vanilkové náplně si nachystáme menší hrnec. Z uvedeného množství mléka odlijeme asi jednu třetinu, vsypeme do něj puding a metličkou rozmícháme.
Zbylé mléko ohřejeme v hrnci a nalijeme do něj připravenou směs. Osladíme cukrem a vaříme, dokud puding nezhoustne. Puding necháme vychladnout.
Máslo přidáme do pudingu a vyšleháme v jemný krém. Vychladlou roládu rozmotáme, potřeme vanilkovým krémem a smotáme.
Aby roláda vypadala ještě lépe, poklademe na ni plátky nakrájené hrušky.