Polentová kaše se žampiony, sýrem a vejcem

Ingredience

200 g kukuřičné polenty (instantní)
300 ml mléka
100 ml smetany na vaření
100 g másla
70 g strouhaného parmazánu
300 g žampionů
3 vejce
2 lžíce slunečnicového oleje
čerstvý koriandr
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Mléko a smetanu promícháme a přivedeme k varu. Přisypeme polentu a mícháme, dokud kaše nezhoustne. Poté vypneme plamen a do kaše přimícháme máslo a parmazán.

2

Žampiony očistíme a pokrájíme na slabounké plátky. Ty důkladně osmažíme z obou stran na jedné lžíci oleje. Poté je osolíme a opepříme. Na druhé lžíci oleje usmažíme volská oka, která také osolíme a opepříme.

3

Na polentovou kaši vždy navršíme pár plátků žampionů, jedno vejce a vše zasypeme koriandrem podle chuti.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3