Polentový dort s tvarohem a pomerančovým želé

Ingredience

2 hrnky instantní polenty (v suchém stavu)

2 balení odtučněného tvarohu

2 vejce

5 velkých šťavnatých pomerančů

1/2 hrnku rostlinného oleje

3 lžíce medu

stévie

1 vrchovatá lžička přírodní želatiny agar

1 kypřící prášek

špeka soli

Postup přípravy

1

Polentu smícháme s kypřícím práškem a špetkou soli. Přidáme jednu vaničku tvarohu, dvě vejce, olej, med a šťávu ze dvou pomerančů.

2

Takto připravené těsto vtlačíme do vymazané dortové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 20 minut. Po vytažení necháme korpus vychladnout. Druhý tvaroh smícháme se stévií nebo medem a potřeme jím vychladlý korpus.

3

Nakonec si připravíme pomerančové želé. Do hrnce vlijeme šťávu ze tří pomerančů a přidáme lžičku agaru. Jakmile se začne vařit, odstavíme šťávu z plotny a necháme ji chvilinku odstát.

4

Jakmile želé začne tuhnout, nalijeme ho na tvarohový krém, necháme úplně zatuhnout a máme hotovo.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4