Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Polenta je kaše připravená ze žluté kukuřičné mouky a vody, rozšířená především v Itálii. Použijte ji do různých pokrmů a upečte si ku příkladu polentový dort, který vás zaujme svým malebným vzhledem.
Polentu smícháme s kypřícím práškem a špetkou soli. Přidáme jednu vaničku tvarohu, dvě vejce, olej, med a šťávu ze dvou pomerančů.
Takto připravené těsto vtlačíme do vymazané dortové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 20 minut. Po vytažení necháme korpus vychladnout. Druhý tvaroh smícháme se stévií nebo medem a potřeme jím vychladlý korpus.
Nakonec si připravíme pomerančové želé. Do hrnce vlijeme šťávu ze tří pomerančů a přidáme lžičku agaru. Jakmile se začne vařit, odstavíme šťávu z plotny a necháme ji chvilinku odstát.
Jakmile želé začne tuhnout, nalijeme ho na tvarohový krém, necháme úplně zatuhnout a máme hotovo.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.