Polentový dort s tvarohem a pomerančovým želé

Ingredience

2 hrnky kukuřičné krupice (instantní polenty, v suchém stavu)
2 balení odtučněného tvarohu
2 vejce
5 pomerančů (velkých, šťavnatých)
½ hrnku slunečnicového oleje
3 lžíce medu
sušené stévie
1 vrchovatá lžička agaru (přírodní želatiny)
1 prášek do pečiva
1 špetka soli

Postup přípravy

1

Polentu smícháme s kypřícím práškem a špetkou soli. Přidáme jednu vaničku tvarohu, dvě vejce, olej, med a šťávu ze dvou pomerančů.

2

Takto připravené těsto vtlačíme do vymazané dortové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 20 minut. Po vytažení necháme korpus vychladnout. Druhý tvaroh smícháme se stévií nebo medem a potřeme jím vychladlý korpus.

3

Nakonec si připravíme pomerančové želé. Do hrnce vlijeme šťávu ze tří pomerančů a přidáme lžičku agaru. Jakmile se začne vařit, odstavíme šťávu z plotny a necháme ji chvilinku odstát.

4

Jakmile želé začne tuhnout, nalijeme ho na tvarohový krém, necháme úplně zatuhnout a máme hotovo.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3