Recepty Polévky Polévka Couračka

Ingredience

3 cibule
3 lžíce vepřového sádla
500 g bílého zelí
750 ml vody
krupicový cukr
5 brambor
sůl
celý kmín
bobkový list
3 kuličky nového koření
3 kuličky celého pepře
2 lžíce hladké mouky
200 ml smetany na vaření
1 lžička másla
3 vejce
100 g anglické slaniny
1 mletá paprika
1 citron

Postup přípravy

1

Cibulku zpěníme na sádle, přidáme zelí, zalijeme vařící osolenou vodou, přidáme špetku cukru a vaříme doměkka.

2

Zvlášť uvaříme brambory nakrájené na větší kostky se solí, kmínem, bobkovým listem, novým kořením a pepřem. Jakmile budou brambory skoro měkké, vybereme koření a zahustíme polévku moukou, kterou předem rozkvedláme ve smetaně.

3

Povaříme ještě 5 minut, pak přidáme uvařené zelí i s tekutinou a zjemníme máslem. Závěrem přidáme opečenou slaninu se špetkou papriky. "

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3