Pomazánka z pečeného bůčku

Ingredience

½ kg vepřového bůčku
2 lžičky mletého kmínu
2 lžičky soli
1 lžička drceného chilli
1 stroužek česneku
100 g vepřového sádla
2 lžíce plnotučné hořčice
200 ml vody

Popis

TIP 1: Pokud je bůček moc tučný, přidáme jen polovinu sádla.

TIP 2: Z uvedených surovin uvaříte 3 zavařovací sklenice o objemu 165.

Postup přípravy

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

2

Česnek oloupeme a prolisujte nebo utřete se solí.

3

Bůček osolíme ze všech stran a vetřeme do něj česnek. Okmínujeme ho a posypeme ho paprikou.

4

Připravený bůček dáme do pekáče, který se dá zakrýt poklicí. Podlijeme ho vodou, přikryjeme pekáč poklicí a dáme ho péct na 3,5 hodiny.

5

V polovině pečení tudíž po hodině a 45 minutách bůček v pekáči obrátíme na druhou stranu, podle nutnosti můžeme podlít znovu vodou a pečeme dál.

6

Po další hodině a půl zkusíme bůček ochutnat, jestli je maso měkké.

7

Upečený bůček nakrájíme na menší kousky, přidáme k němu sádlo a výpek z pekáče a tyčovým mixérem ho rozmixujeme. Nesmí být úplně na kaši!

8

Do pomazánky přidáme podle chuti plnotučnou hořčici. V lednici by pomazánka měla vydržet 7 dní.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3