Pracny s hřebíčkem a skořicí sypané cukrem

Ingredience

350 g polohrubé mouky
250 g másla
1 lžíce mléka
200 g moučkového cukru
130 g mletých vlašských ořechů
50 g kakaa
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého hřebíčku
moučkový cukr (na posypání)

Postup přípravy

1

Do mísy si připravíme mouku, cukr, mleté ořechy, kakao, mléo, skořici, mleté hřebíčky a rozpuštěné máslo. Všechny ingredience nejprve důkladně promícháme vařečkou a poté je uhněteme rukama v těsto. Vytvoříme bochánek, zabalíme jej do fólie a necháme 1 hodinu uležet v lednici

2

Uleželé těsto plníme do máslem vymazaných formiček na pracny a následně pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 15 minut.

3

Pracny necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3