Recepty Dezerty Pečené Pravé kremrole

Ingredience

Těsto 1. část:
100 g hladké mouky
250 g máslového margarínu
Těsto 2. část:
200 g hladké mouky
2 vejce (jen žloutky, bílky si schováme)
½ sklenice vody
lžíce bílého vinného octa
1 špetka soli
Náplň:
2 vejce (jen bílky a přidáme další 2)
240 g krystalového cukru
moučkový cukr (na posypání)

Postup přípravy

1

1 část se spojí v hladkou hmotu a dá se do lednice 2. část také vypracuji v hladké těsto, které nechám chvilku v lednici, ale pozor – přikryté Podle receptu by se těsta měly nechat v lednici přes noc, ale já po hodince pokračuji. Zjistila jsem, že v tom není až tak velký rozdíl. Těsto číslo 2.rozválejte co možná nejvíce-jak to jde. Do něj nakrájejte kousky hmoty č.1. Zabalte, jako by jste hmotu č.1 chtěli schovat a začněte opět rozvalovat. Je potřeba před rozválením podsypávat hladkou moukou. Po rozválení opět zabalte a to vše opakujte ještě dvakrát. Těsto nehnětejte ani jinak nemačkejte. A pak to začne. Máte-li těsto hladké, teď přijde etapa, že si trochu zacvičíte. Připravte si větší vál – prostě větší prostor. Přes půl hodiny se musí těsto mlátit o vál a musíte ho natahovat. Když už vidíte, že je hlaďoučké, nakrájejte ho na malé kousky (asi 10) a nechte na talíři v lednici. Berte jeden po druhém a rozvalujte. Rádýlkem tvořte širší proužky a těmi obmotávejte trubičku na kremroli. Pak potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte na plech. Pečení musíte vyzkoušet. Roky jsem pekla ve své 30 let staré pomocnici na 170°C. Teď jedu s nováčkem na horkovzduch…

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3