Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
1 část se spojí v hladkou hmotu a dá se do lednice 2. část také vypracuji v hladké těsto, které nechám chvilku v lednici, ale pozor – přikryté Podle receptu by se těsta měly nechat v lednici přes noc, ale já po hodince pokračuji. Zjistila jsem, že v tom není až tak velký rozdíl. Těsto číslo 2.rozválejte co možná nejvíce-jak to jde. Do něj nakrájejte kousky hmoty č.1. Zabalte, jako by jste hmotu č.1 chtěli schovat a začněte opět rozvalovat. Je potřeba před rozválením podsypávat hladkou moukou. Po rozválení opět zabalte a to vše opakujte ještě dvakrát. Těsto nehnětejte ani jinak nemačkejte. A pak to začne. Máte-li těsto hladké, teď přijde etapa, že si trochu zacvičíte. Připravte si větší vál – prostě větší prostor. Přes půl hodiny se musí těsto mlátit o vál a musíte ho natahovat. Když už vidíte, že je hlaďoučké, nakrájejte ho na malé kousky (asi 10) a nechte na talíři v lednici. Berte jeden po druhém a rozvalujte. Rádýlkem tvořte širší proužky a těmi obmotávejte trubičku na kremroli. Pak potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte na plech. Pečení musíte vyzkoušet. Roky jsem pekla ve své 30 let staré pomocnici na 170°C. Teď jedu s nováčkem na horkovzduch…