Pražené vločky s bílým jogurtem, kustovnicí a jahodami

Ingredience

150 g ovesných vloček
2 lžíce medu
2 lžíce sezamového oleje (může být i jiný rostlinný)
50 g vlašských ořechů (pokrájených)
70 g kustovnice (čínské)
500 g bílého jogurtu
200 g jahod

Popis

TIP: Místo jahod použijte jiné sezónní ovoce. V zimě například banány, v létě lesní směs.

Postup přípravy

1

Na pánev dáme olej a med. Směs zahříváme, dokud nezačne pěnit. V tuto chvíli do ní vsypeme vločky a ořechy. Za stálého míchání je pražíme do zlatova. Poté vločky vysypeme na talíř a necháme je vychladnout.

2

A můžeme se pustit do servírování. Vločky vsypeme vždy na samé dno misky. Je lepší použít průhlednou, ať jsou vrstvy pěkně viditelné. Na pražené vločky nandáme bílý jogurt a vrch zasypeme vločkami, kustovnicí a pokrájenými jahodami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3