Recepty Hlavní jídla Ryby Pražma na pomerančích citronech a fenyklu s pečeným květákem a mátovou omáčkou

Ingredience

1 celá pražma
1 lžíce olivového oleje
½ lžičky soli
½ lžičky pepře
2 pomeranče
1 citron
1 fenykl
čerstvý tymián
Pečený květák s mátovou omáčkou:
1 květák
1 hrst mátových listů
5 lžic řeckého jogurtu
1 lžíce olivového oleje
citronová kůra strouhaná sušená
1 lžička pepře
1 lžička soli
1 lžička mleté papriky
5 lískových ořechů

Postup přípravy

1

Květák rozdělíme na menší kousky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty. Vyjmeme, osušíme a přendáme na plech vyložený pečicím papírem.

2

Polijeme trochou oleje, posypeme solí, pepřem, sladkou paprikou, přidáme nadrobno nasekané lískové oříšky a dáme péct.

3

Do mixéru vložíme jogurt, mátové lístky, olivový olej, sůl, pepř, citronovou kůru a rozmixujeme. Když květák zhnědne, vyndáme ho na talíř a polijeme omáčkou.

4

Rybu důkladně omyjeme pod tekoucí vodou. Vymačkáme na ni šťávu z poloviny citronu a odstavíme na 20 minut. Citrony, pomeranče a fenykl nakrájíme na silnější plátky.

5

Troubu předehřejeme na 185 °C. Na kousek pečicího papíru poklademe plátky citrusů a kousky fenyklu, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí a pepřem a přidáme čerstvé větvičky tymiánu. Položíme na ně rybu, osolíme a polijeme trochou olivového oleje.

6

Vše zabalíme do pečicího papíru, aby byla ryba jemná a zároveň šťavnatá. Pečeme asi 20 minut. Podáváme s pečeným květákem, citrusy, fenyklem a mátovou omáčkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3