Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Květák rozdělíme na menší kousky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty. Vyjmeme, osušíme a přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
Polijeme trochou oleje, posypeme solí, pepřem, sladkou paprikou, přidáme nadrobno nasekané lískové oříšky a dáme péct.
Do mixéru vložíme jogurt, mátové lístky, olivový olej, sůl, pepř, citronovou kůru a rozmixujeme. Když květák zhnědne, vyndáme ho na talíř a polijeme omáčkou.
Rybu důkladně omyjeme pod tekoucí vodou. Vymačkáme na ni šťávu z poloviny citronu a odstavíme na 20 minut. Citrony, pomeranče a fenykl nakrájíme na silnější plátky.
Troubu předehřejeme na 185 °C. Na kousek pečicího papíru poklademe plátky citrusů a kousky fenyklu, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí a pepřem a přidáme čerstvé větvičky tymiánu. Položíme na ně rybu, osolíme a polijeme trochou olivového oleje.
Vše zabalíme do pečicího papíru, aby byla ryba jemná a zároveň šťavnatá. Pečeme asi 20 minut. Podáváme s pečeným květákem, citrusy, fenyklem a mátovou omáčkou.