Recepty Hlavní jídla S masem Lindiny burgery na oslavu konce zkouškového

Ingredience

250 g mrkve
100 g anglické slaniny (plátky)
140 g řeckého jogurtu
140 g gorgonzoly (dolce)
ledový salát
polníček
jablka
1 lžíce medu
4 lžíce řepkového oleje (za studena lisovaný)
citron
mletá skořice
3 lžíce jablečného octa
houska kaiserka (kvásková se slaninou a cibulí)
mletý černý pepř
sůl
hovězí biftek na hamburger

Popis

Užijte si grilování s našimi připravenými burgery a kváskovými kaiserkami se slaninou a cibulí.

Postup přípravy

1

Začneme s přípravou dipu, který nám celý pokrm báječně doladí. Sýr s modrou plísní rozmačkáme v misce s řeckým jogurtem a dochutíme solí, pepřem a šťávou z citronu. Necháme odležet a v mezičase si očistíme mrkve, které podélně rozpůlíme (větší případně rozčtvrtíme) a promícháme v marinádě z oleje, skořice, soli a citronové šťávy.

2

Poté se dáme na přípravu salátu, který pokrm příjemně osvěží. Ledový salát natrháme na kusy, smícháme s polníčkem a s plátky jablka. Salát pak ochutíme zálivkou z jablečného octa, řepkového oleje, lžičky medu a špetky soli.

3

Maso na burgery, slaninu a marinovanou mrkev opečeme na grilu a máme hotovo!

4

Maso servírujeme s opečenou slaninkou, kaiserkami a doplníme salátem s grilovanou mrkví. Dip servírujeme zvlášť a používáme k dochucení.

5

Tip: Nasládlá chuť grilované mrkve v marinádě se výborně doplňuje se slanou chutí omáčky z modrého sýra.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3