Recepty Hlavní jídla Ryby Pstruh na grilu s citrony a bylinkovou krustou

Ingredience

4 pstruzi (menší)
1 špetka soli
1 špetka pepře
50 g hladké mouky
2 plátky toustového chleba
40 g parmazánu
čerstvá petrželka (plocholistá)
čerstvá bazalka
4 listy šalvěje
čerstvý koriandr
1 stroužek česneku
1 citron (jen kůra)
2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

1

Očištěné vykuchané pstruhy osolte a opepřete.

2

Bylinky vetřete dovnitř pstruhů a poté ryby obalte v hladké mouce.

3

Připravte si krustu: v misce smíchejte olivový olej, přepasírovaný česnek, nasekané bylinky, nastrouhaný parmazán, sůl a pepř. Vše promíchejte a vpracujte natrhaný toustový chléb.

4

Směs vložte na ryby a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova, asi 15 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3