Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Mouku prosejeme do větší mísy. Přidáme vychladlé máslo a vytvoříme drobenku, do které přidáme vejce. Těsto zpracujeme rukama na jemnou kouli. Může se stát, že těsto bude řidší, neboť máslo začne tát. V takovém případě přidáme více mouky, aby se těsto nelepilo na ruce. Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme vychladnout alespoň půl hodiny v chladničce.
Vychladlé těsto rozvalíme, vyložíme jim dno i okraje kulaté koláčové formy (24 cm) a z okrajů ořežeme zbytky. Zakryjeme alobalem, propícháme dno a zatížíme, aby se dno při pečeni nenafukovalo. Pečeme 15 minut na 180 °C a necháme vychladnout.
Mezitím připravíme nádivku. Na velké pánvi rozpustíme na středním plameni máslo. Přidáme pórek, sůl a smažíme asi 3 minuty do změknuti. Přidáme kuřátka a za stálého míchaní smažíme 10 minut, dokud nepustí šťávu. Přidáme tymián, šlehačku a koření. Odložíme z plamene a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Smícháme s větším množstvím nastrouhaného ementálu.
Na upečený korpus položíme náplň a posypeme zbytkem ementálu a pečeme v troubě dalších 25 minut na 175 °C.