Recepty Hlavní jídla S masem Quiche s kuřátky, pórkem a tymiánem

Ingredience

Těsto
70 g másla (studeného, nakrájeného na kostky)
1 vejce
150 g hladké mouky
mletý černý pepř
sůl
Náplň
3 lžíce másla
500 g kuřecích prsou (nakrájených na kousky)
3 pórky (nakrájené na tenké plátky)
1 lžička soli
½ lžičky pepře
2 lžičky čerstvého tymiánu
3 lžíce smetany na vaření
150 g ementálu (nastrouhaného)

Postup přípravy

1

Mouku prosejeme do větší mísy. Přidáme vychladlé máslo a vytvoříme drobenku, do které přidáme vejce. Těsto zpracujeme rukama na jemnou kouli. Může se stát, že těsto bude řidší, neboť máslo začne tát. V takovém případě přidáme více mouky, aby se těsto nelepilo na ruce. Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme vychladnout alespoň půl hodiny v chladničce.

2

Vychladlé těsto rozvalíme, vyložíme jim dno i okraje kulaté koláčové formy (24 cm) a z okrajů ořežeme zbytky. Zakryjeme alobalem, propícháme dno a zatížíme, aby se dno při pečeni nenafukovalo. Pečeme 15 minut na 180 °C a necháme vychladnout.

3

Mezitím připravíme nádivku. Na velké pánvi rozpustíme na středním plameni máslo. Přidáme pórek, sůl a smažíme asi 3 minuty do změknuti. Přidáme kuřátka a za stálého míchaní smažíme 10 minut, dokud nepustí šťávu. Přidáme tymián, šlehačku a koření. Odložíme z plamene a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Smícháme s větším množstvím nastrouhaného ementálu.

4

Na upečený korpus položíme náplň a posypeme zbytkem ementálu a pečeme v troubě dalších 25 minut na 175 °C.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3