Recepty Hlavní jídla Radimova houbová

Ingredience

1 lžíce másla
1 cibule (velká)
500 ml smetany na vaření
500 ml zeleninového bujónu
2 lžíce bílého vinného octa
pažitka
sůl
bobkový list
nové koření
hladká mouka (na zahuštění)
300 g žampionů
300 g hlívy ústřičné
300 g lišek obecných

Postup přípravy

1

Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené houby a orestujeme.

2

Zalijeme vývarem, přidáme koření a dusíme 20 minut.

3

Smetanu smícháme s hladkou moukou a přilijeme do vývaru s houbami. Povaříme ještě 5 minut. Dochutíme octem a solí.

4

Podáváme s houskovým knedlíkem, ozdobíme pažitkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3