Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Využijte výbornou rebarboru na pečení. Zdravý rebarborový koláč bez lepku bude chutnat nejen celiakům.
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý pevný sníh. Do misky dáme žloutky, olej, přidáme cukr a teplou vodu. Vše důkladně vyšleháme.
Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva, citronovou kůrou a perníkovým kořením. Po lžičkách ji vmícháme do připravené žloutkové směsi. Nakonec opatrně přidáme sníh z bílků. Mělo by nám vzniknout hladké těsto.
Rebarboru opláchneme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Připravíme si plech s pečicím papírem.
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Na plech nalijeme těsto a na těsto naskládáme rebarboru. Rebarborou nešetříme, aby byl koláč šťavnatý a chutný.
Koláč pečeme asi 40 až 50 minut dozlatova.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.