Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý pevný sníh. Do misky dáme žloutky, olej, přidáme cukr a teplou vodu. Vše důkladně vyšleháme.
Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva, citronovou kůrou a perníkovým kořením. Po lžičkách ji vmícháme do připravené žloutkové směsi. Nakonec opatrně přidáme sníh z bílků. Mělo by nám vzniknout hladké těsto.
Rebarboru opláchneme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Připravíme si plech s pečicím papírem.
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Na plech nalijeme těsto a na těsto naskládáme rebarboru. Rebarborou nešetříme, aby byl koláč šťavnatý a chutný.
Koláč pečeme asi 40 až 50 minut dozlatova.