Recepty Hlavní jídla S masem Řecká sekaná se špenátem a fetou

Ingredience

1 lžička olivového oleje

2 stroužky česneku

900 g baby špenátu

500 g mletého hovězího masa

50 g sýru feta

50 g červených papriček

40 g cibule

50 g strouhanky

1 vejce

1/2 lžičky oregána

1/2 lžičky petrželky

1/2 lžičky tymiánu

špetka soli

1/4 lžičky černého pepře

1 lžička worchesteru

100 g kečupu

30 g piniových oříšků

Postup přípravy

1

Předehřejte troubu na 200°C. Připravte si zapékací mísu, kterou vymažte máslem.

2

Na pánvi na středním plameni rozehřejte olej, přidejte prolisovaný česnek a na něm nechte špenát jen lehce „zvadnout“, ať neztratí výživné látky.

3

Do velké mísy dejte všechny zbylé ingredience včetně špenátu a vše důkladně promíchejte.

4

Směs vytvarujte do válečku a dejte do zapékací mísy, vršek potřete kečupem.

5

Sekanou pečte 40 - 50 minut, dokud není propečená i v centru. Před rozkrojením nechte 5 - 10 minut uležet.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4