Recepty Hlavní jídla Těstoviny Risotto con vino rosso (Rizoto s červeným vínem)

Ingredience

250 g rýže Arborio
600 ml kuřecího bujónu
1 špetka čerstvého tymiánu
1 špetka čerstvého rozmarýnu
3 dcl červeného vína
1 červená cibule
máslo
sýr Grana Padano (nebo Gran Moravia)
1 kapka olivového oleje

Popis

TIP 1: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

TIP 2: Výborně se k přípravě receptu hodí i červené víno Sangiovese. Existuje také jeho varianta s použitím červené čekanky, kterou jednoduše nakrájíte nadrobno a přidáte smažit na másle k cibulce.

Postup přípravy

1

Osmahneme na rozpuštěném másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme tymián a rozmarýn.

2

K zezlátlé cibuli přidáme rýži a za stálého míchání ji opražíme.

3

Rýži zalijeme vínem a necháme ho vypařit.

4

Poté do rýže postupně přiléváme horký vývar a průběžně mícháme (nalijete pár naběraček vývaru na rýži, mícháte a necháte vstřebat – takto pokračujete). Rýže se takto vaří 18 až 20 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3