Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Rizoto s červenou řepou

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 řapíkatý celer
1 stroužek česneku
150 g rýže Arborio
100 ml červeného vína (nebo bílého vína)
600 ml zeleninového bujónu
250 g červené řepy
2 lžíce másla
20 g parmazánu

Popis

TIP: Při práci s řepou nezapomeňte použít gumové rukavice a pokud máte dřevěnou podložku, použijte pečicí papír nebo jiný materiál proti zbarvení.

Postup přípravy

1

Do hrnce dáme vařit červenou řepu ve slupce přibližně na 40 minut, záleží na její velikosti. Vidličkou vyzkoušíme, zda je dostatečně měkká, neměla by však být rozvařená.

2

Necháme ji chvíli vychladnout a slupku jednoduše sloupneme prsty. Oloupanou řepu nastrouháme nahrubo před tím, než začneme dělat rizoto.

3

Cibulku nakrájíme na drobno a stonek celeru na kostičky. Ohřejeme olivový olej na pánvičce a na něm osmažíme obě suroviny, dokud nezměknou.

4

Přidáme nakrájený česnek a rýži Arborio. Chvíli mícháme, aby se rýže obalila v oleji a pak přidáme víno. Pomalu vše s vínem promícháme, aby se dobře vsáklo a zbytek se vypařil.

5

Začneme po částech přidávat vývar tak, aby postupně vsákl do rýže a přidáváme, dokud nebude rýže dostatečně uvařená, nikdy však nevléváme vývar najednou.

6

Když je rýže uvařená, přidáme řepu a ještě 5 minut mícháme vše do krémova. Odložíme z plotny, přidáme máslo a nastrouhaný parmazán, pak hrnec přikryjeme a necháme stát 2-3 minuty. Servírujeme s hoblinami parmezánu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3