Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Při práci s řepou nezapomeňte použít gumové rukavice a pokud máte dřevěnou podložku, použijte pečicí papír nebo jiný materiál proti zbarvení.
Do hrnce dáme vařit červenou řepu ve slupce přibližně na 40 minut, záleží na její velikosti. Vidličkou vyzkoušíme, zda je dostatečně měkká, neměla by však být rozvařená.
Necháme ji chvíli vychladnout a slupku jednoduše sloupneme prsty. Oloupanou řepu nastrouháme nahrubo před tím, než začneme dělat rizoto.
Cibulku nakrájíme na drobno a stonek celeru na kostičky. Ohřejeme olivový olej na pánvičce a na něm osmažíme obě suroviny, dokud nezměknou.
Přidáme nakrájený česnek a rýži Arborio. Chvíli mícháme, aby se rýže obalila v oleji a pak přidáme víno. Pomalu vše s vínem promícháme, aby se dobře vsáklo a zbytek se vypařil.
Začneme po částech přidávat vývar tak, aby postupně vsákl do rýže a přidáváme, dokud nebude rýže dostatečně uvařená, nikdy však nevléváme vývar najednou.
Když je rýže uvařená, přidáme řepu a ještě 5 minut mícháme vše do krémova. Odložíme z plotny, přidáme máslo a nastrouhaný parmazán, pak hrnec přikryjeme a necháme stát 2-3 minuty. Servírujeme s hoblinami parmezánu.