Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tip: Místo hrášku a pesta můžete do rizota přidat houby, dýni nebo sušenou šunku.
Rozpalte pánev na střední teplotu. Na másle a oleji zesklovaťte šalotku nakrájenou na kousky.
Přisypte rýži arborio a promíchejte ji s cibulí. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a lehce ho orestujte.
Přilijte víno a stáhněte teplotu, aby se rýže nezačala lepit na pánev. Opepřete.
Když se všechna tekutina vstřebá, přidejte teplý zeleninový vývar a na mírném ohni za občasného míchání vařte přibližně 20 minut. Rýži nerozvařte, měla by zůstat na skus – tedy al dente.
Na závěr vmíchejte hrášek a parmazán. Pokapejte citronovou šťávou a můžete dle chuti dosolit.
Jednotlivé porce ozdobte lžící pesta.