Recepty Hlavní jídla Těstoviny Rizoto s růžičkovou kapustou a parmazánem

Ingredience

10 g másla
½ cibule
150 g rýže (Tesco Risotto rýže střednězrnné)
1 stroužek česneku
500 ml zeleninového vývaru
½ cukety
180 g růžičkové kapusty
½ citronové šťávy (šťáva z půlky citrónu)
25 g strouhaného parmazánu
sůl
mletý černý pepř (podle chuti)

Postup přípravy

1

Na velké pánvi rozpustíme máslo. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a restujeme 5 minut. Následně přidáme nadrobno nakrájený česnek, nastrouhanou půlku cukety a najemno nakrájenou růžičkovou kapustu. Restujeme 5 minut.

2

Přidáme propláchnutou rýži, sůl a mletý černý pepř a restujeme ještě minutu. Poté po naběračkách a za stálého míchání přidáváme vývar (vždy až tehdy, když se předchozí množství vpije). Pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar a rýže není uvařená al dente (přibližně 15–18 minut). Minutu před dovařením vmícháme citrónovou šťávu a parmazán. Odložíme stranou.

3

Rizoto rozdělíme do misek a podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3