Recepty Dezerty Pečené Rodinný štrůdl

Ingredience

400 g hladké mouky
1 margarín
150 g bílého jogurtu
1 lžička prášku do pečiva
1 špetka soli
1 lžíce bílého vinného octa
Náplň:
mletá skořice
krystalový cukr
kg jablek

Postup přípravy

1

Mouku smícháme s kypřícím práškem, solí, octem a jogurtem, kostku Hery rozkrájíme do těsta, aby se lépe rozpracovala. Na vále vypracujeme těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Klasicky uválíme 2 placky, na které klademe nastrouhaná jablka. Pokud jsou jablka šťavnatá, pomůže nám zásyp strouhankou, která nasaje šťávu, štrůdl ji pak nepustí na plech. Dle chuti posypeme jablíčka cukrem a skořicí. Kdo má rád, posype rozinkami. V předehřáté troubě pečeme na 180°C dokud nechytne barvu (circa 15 minut, záleží na troubě)

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3