Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Recepty Hlavní jídla Rozmarýnová focaccia

Ingredience

330 ml vody (kolem 40 °C)
2 lžičky krystalového cukru
500 g hladké mouky
20 g čerstvého droždí
60 ml olivového oleje
2 lžičky soli
2 snítky čerstvého rozmarýnu
olivový olej
mořská sůl (hrubá na posypání)

Postup přípravy

1

Smíchejte cukr s droždím v teplém mléce a nechte směs 10 minut odpočívat na teplém místě, než droždí začne kynout.

2

Do mísy nasypte mouku, přidejte olivový olej, med, sůl a všechno dobře promíchejte. Pokud je těsto příliš měkké a lepí se na mísu, přidejte trochu mouky.

3

Vypracujte těsto a nechte ho odpočívat na teplém místě 45–60 minut nebo do té doby, než se zdvojnásobí.

4

Předehřejte troubu na 200 °C. Rozválejte těsto na šířku 1 cm, zakryjte ho a nechte ho kynout 20 minut.

5

Pánev nebo plech pokryjte papírem na pečení a rozprostřete na něj těsto.

6

Potřete 1–2 lžicemi oleje a posypte rozmarýnem a mořskou solí. Pomocí prstů udělejte do těsta důlky.

7

Pečte 20 minut, až je těsto dozlatova upečené. Po upečení můžete těsto opět jemně potřít olivovým olejem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

Nabídka je platná do28.04.2025.
Nakoupit online
16h 1m
t d h m s
Mrkev
1 kg, volný prodej
-32%
24,90
16 90
Mrkev
1 / 2